CzeSL

EN | CS

Main Menu


Powered by <TEI:TOK>
Maarten Janssen, 2014-

AZ_JA_000_AZ_M_32

Feat

viewPodle mého názoru, polská kuchyně je opravdu dokonalá a chutná mnoha cizincům.
viewDávám přednost polskému jídlu nad každým jiným.
viewMyslím si, že každý kdo chce poznat polské speciality by měl nejprve ochutnat "pierogi".
viewPierogi je to těsto vařené, pečené nebo smažené s různými náplněmi.
viewNejpopulárnější jsou pierogi s masem a pierogi s tvarohem.
viewPro osobně nejlepší jsou ty s tvarohem a jmenují se ruské.
viewJiným vzácným, polským jídlem je bigos.
viewJe to směs kyselé zelí s různými druhy masa, sušenými houbami a kořeními.
viewVšechno se dusí, nejlépe několik dnů.
viewSměs po uvaření by měl mít hustou konzistenci.
viewBigos je jednou z dvanácti jídel na stole během Štědrého večeru a také je podáván během jiných svátků.
viewPosledním jídlem, které stojí za to, abychom je ochutnali je "kotlet schabowy".
viewJe složen z vejce, oleje, koření, strouhánky a mouky a vepřové kotlety.
viewToto jídlo mi nejvíce chutná ze všech mastných jídel.
viewZávěrem bych ještě přidal, že tady v Brně mi moc chybí polské polévky, jako např. okurková, která je mou oblíbenou.

Text view